Üre Tatlısı

  • Coğrafi işaretin türü : Mahreç İşareti
  • Dosya Numarası : C2022/000030
  • Başvuru Tarihi : 24.01.2022
  • Tescil Numarası : 1472
  • Tescil Tarihi : 25.09.2023
  • Ürün Grubu : Fırıncılık ve pastacılık mamulleri, hamur işleri, tatlılar
  • İl : Sakarya
  • Başvuru Yapan/Tescil Ettiren : Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
  • Durum : Tescilli
  • Adres : Hanlı Sakarya Mah. Şehit Onbaşı Zekeriya Gözyuman Cd. No:27A Arifiye SAKARYA
  • Coğrafi İşaret Sicil Belgesi


Üretim Metodu

Sakarya Üre Tatlısının üretiminde kullanılan bileşenlere ve üretim metoduna aşağıda yer verilmektedir.

  • 6 porsiyonluk Sakarya Üre Tatlısı bileşenleri:
  •  1 litre inek sütü
  • 100 g darı
  •  200 g toz beyaz şeker
  •  120-125 ml pancar pekmezi

Hazırlanması

İnek sütü 100-102°C’de 15 dakika kaynatıldıktan sonra, sıcaklığı 70-80°C‘ye düşürülür. Üzerine, taş değirmende öğütülmüş darı ilave edilip 8-10 dakika karıştırılarak pişirilir. Karışım muhallebi kıvamını alınca toz beyaz şeker ilave edilir ve 5 dakika karıştırılarak pişirildikten sonra ısıl işlem sonlandırılır. Karışım sıcak halde iken 6 adet kâseye eşit olarak konur ve 4-6°C’de 2 saat soğutulur. Sakarya Üre Tatlısının servisi, her bir porsiyonun üzerine 20-25 ml pancar pekmezi döküldükten sonra yapılır. Sakarya Üre Tatlısı 4-6°C’de 4 gün, gazlı vakum paketlerde ambalajlanarak 4-6°C’ de 15 gün muhafaza edilebilir.