Üre Tatlısı
- Coğrafi işaretin türü : Mahreç İşareti
- Dosya Numarası : C2022/000030
- Başvuru Tarihi : 24.01.2022
- Tescil Numarası : 1472
- Tescil Tarihi : 25.09.2023
- Ürün Grubu : Fırıncılık ve pastacılık mamulleri, hamur işleri, tatlılar
- İl : Sakarya
- Başvuru Yapan/Tescil Ettiren : Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
- Durum : Tescilli
- Adres : Hanlı Sakarya Mah. Şehit Onbaşı Zekeriya Gözyuman Cd. No:27A Arifiye SAKARYA
- Coğrafi İşaret Sicil Belgesi
Üretim Metodu
Sakarya Üre Tatlısının üretiminde kullanılan bileşenlere ve üretim metoduna aşağıda yer verilmektedir.
- 6 porsiyonluk Sakarya Üre Tatlısı bileşenleri:
- 1 litre inek sütü
- 100 g darı
- 200 g toz beyaz şeker
- 120-125 ml pancar pekmezi
Hazırlanması
İnek sütü 100-102°C’de 15 dakika kaynatıldıktan sonra, sıcaklığı 70-80°C‘ye düşürülür. Üzerine, taş değirmende öğütülmüş darı ilave edilip 8-10 dakika karıştırılarak pişirilir. Karışım muhallebi kıvamını alınca toz beyaz şeker ilave edilir ve 5 dakika karıştırılarak pişirildikten sonra ısıl işlem sonlandırılır. Karışım sıcak halde iken 6 adet kâseye eşit olarak konur ve 4-6°C’de 2 saat soğutulur. Sakarya Üre Tatlısının servisi, her bir porsiyonun üzerine 20-25 ml pancar pekmezi döküldükten sonra yapılır. Sakarya Üre Tatlısı 4-6°C’de 4 gün, gazlı vakum paketlerde ambalajlanarak 4-6°C’ de 15 gün muhafaza edilebilir.