Köy Tavuklu Cizleme

Malzemeler

Bir bütün köy tavuğu
1 kg un
5 su bardağı su
50 gr instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Kaynarca bölgesindeki Manavlar tarafından sevilerek tüketilen bu yemek için öncelikle cizlemeler hazırlanır. Bunun için maya, şeker ve ılık sudan oluşan hamur, üzerine su ve tuz eklenerek krep kıvamına getirilir. 2 saat mayalanmaya bırakılır. Hamur üstü göz göz oluncaya kadar oda sıcaklığında mayalnır. Bir bütün köy tavuğu haşlanır. Cizleme hamuruv tavaya alınarak krep kalınlığında pişirilir. Haşlanan köy tavuğu parçalara ayrılır, suyuyla birlikte bir kaba dökülür. Bu kap cizlemeyle dolu bir tepsinin ortasına yerleştirilerek servis edilir.Tavukların üzerine isteğe bağlı olarak baharat ilave edilebilir.