Gıvırma Tatlısı

Yöresi: Bütün bölgeler

Malzemeler

1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine su
1 kilo kabak
500 gr toz şeker
 5 bardak şeker
5 bardak su

Yapılışı

5 bardak şeker 5 bardak su ve bir limon ağda yapılır. Ayrı bir yerde kabak rendelenir içine 500 gr toz şekeriyle tatlandırılır. Tuz,su ve un kulak memesi kıvamında yoğrulur. İnce yufka şekilde açılır. Rendelenmiş şekerli kabak açılan yufkanın içine bol serpilir. Yufka rulo haline getirilir. Tepsiye kıvırarak gül şeklinde koyulur. Tepsi dolunca pişirilir. Kızaran yufkanın üstüne ılınan şerbet dökülür. Kıvrım kıvrım bir şekil aldığında Kıvırma (Gıvırma) adını aldığı sanılmaktadır.