Mancarlı Pide

Malzemeler

İç harcı için

1 kg ıspanak
4 orta boy soğan
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 çorba kaşığı salça
1 demet maydonoz
1 demet taze nane
1 çay kaşığı pul biber

Hamuru için 

1 kg un
1 tekli paket yaş maya
4 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

1 su bardağı çiğ süt kaymağı (süt üzeri)
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Yapılışı

Un, su, tuz ve maya karıştırılır. Mayalanması adına dinlendirmeye bırakılır. Bir yandan da ıspanaklar yıkanır, orta irilikte doğranır. Bir kaba alınır. Bir tencereye yağ dökülür, soğan, salça ve baharatlar ilave edilerek kavrulur. Kavrulan soğanlar soğanlar çiğden doğranmış ıspanakların üzerine dökülür. İç harç harmanlanır. Hamur bezelere ayrılır ve oklava yardımıyla pide şeklinde açılır. İç harç ilave edilen pideler kapatılır ve tepsiye dizilir. Son olarak bir sos tavasına süt üzeri, biber salçası ve ayçiçeği yağı eklenir, karıştırılır. Elde edilen bu sos, pidelerin üstüne sürülür. Pideler önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirilir. 

Not: Mancar kelimesi Kaynarca bölgesinde genel olarak ıspanak yerine kullanılır. Öte yandan yerli halk yenilebilir yeşil otları mancar olarak adlandırılır ve farklı otlarla mancarlı pide yapabilmektedir.