Karagöz Fasulyeli Dımbıl Çorbası

Yöresi: Kuzey ve Ova Manavları

Dımbıl çorbasının içine bir çay bardağı haşlanmış karagöz fasulye atılarak yapılır. İşlem aynıdır.


Malzemeler:

1 kase un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su + 6 su bardağı
2 tatlı kaşığı yağ
1 soğan
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 fiske nane
1 su bardağı haşlanmış karagöz fasulye

Yapılışı:

Un ve yarım su bardağı su, tuz hamur çok katı olacak şekilde yoğurulur. Hamur bıçak sırtı kalınlığında açılır. Küçük küçük kopartılıp unu tepsiye atılır. Ocağın üstünde tencereye 6 bardak su içine tuz atılarak kaynatılır. Hamurlar içine atılır, kaynatılır. Ayrı bir yerde yağ, soğan kavrulur. Bir bardak haşlanmış karagöz fasulye ilave edilir. İçine kırmızı toz biber ve nane konur. Kaynayan çorbanın üzerine dökülür.