Yenigün Gazetesi
“Özgürce” Makale Yazısı
1 Ekim 2012
Sakaryalı Akif Yener
Gece-gündüz çalışmış, güzel bir eser koymuş ortaya…
Dinledim, tekrar tekrar dinledim. Arzu edene geri verebilirim. 3-5 günde geri alma koşulu ile. Akif Yener kardeşimi candan kutluyorum. Ne iyi etmiş, ne güzel etmiş. Dinleyenlerin çoğalacaklarına, eşe-dosta, tanıdıklarına vereceklerine inanıyorum. Hem isim de çok güzel. EFSANE SAKARYA.
On bir yıl 1943-1954 yılı 14 Haziran TBMM’de kabul edilen 6419 sayılı yasa ile 22 Haziran 1954 günkü Resmi Gazete’de yayımlanan yasa ile 1 Aralık 1954 günü il oldu Sakarya. Rize Valisi Nazım Ünver ilk valimiz. Rahmetli, çok çalışkandı.
ONUN ADI EFSANE SAKARYA
Şimdi aklıma geldi doğduğum şehir
Adı efsane oldu gözümde Sakarya
Kıvrım kıvrım suları akar ya
Yemyeşil cenneti ben bulurum o anda
Çark caddesi’nde dolaşırdık kızlarla
Sabahlara kadar eğlenirdik onlarla
Hele arkadaşlarım candan olunca
Değişilmez onların yeri bir başka
Haydi hep beraber haykıralım birlikte
Vatan Millet Sakarya
Sakarya …
Söz-Müzik
Akif Yener
Doğup-büyüdüğüm ve yaşadığım şehir için bir şarkı yazmayı çok istemiştim. Yıllarca beklediğim ilhamı 10 Temmuz 1997’de yakaladım ve Onun Adı Efsane Sakarya şarkısını yaptım. Tarihte pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan böylesine köklü bir şehre şarkı yazabildiğim için kendimi çok şanslı buluyorum.
Tarihte SAKARYA için yazılan ilk ve bilinen tek şarkı olup, hiçbir notası ve kelimesi değiştirilmeden aranje edilmiştir. 54 kelimeden oluşan bu şarkının aranjesinde klip çalışmasında emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen başta Sakarya Valisi Nuri Okutan’a, SAKARYA Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’a, SAÜ Rektörü Sayın Mehmet Durman’a, Stüdyo CC’ye aranjör arkadaşım Alper ÇAM hocama desteklerinden dolayı, Sebahattin Kurt’a Elit Ajans’a, Mehmet Arat’a, Fikret Balkan’a, Zeybet Kağıtçılık’a, İbrahimoğlu Ofset’e, Aytaşı Kasetçilik’e, Tatangalar’a, İbrahim NALBANT’a, İsim Prodüksiyon yerel basınımıza, sponsorlarıma ve Sakarya halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım… Akif Yener