Yenigün Gazetesi
Erkal Etçioğlu
ÇÜRÜYEN HASTAHANE
Şehrimizin hayırsever iş adamlarından merhum Ahmet Akkoç tarafından Dağdibi belediye şantiyesi arazisinde yaptırılan hastane binası adeta çürümeye terk edilmiş bir durumda. Zaten bence söz konusu alanın geleceği için belediyenin de artık bir karar vermesi gerekiyor. Çünkü bu alan artık değerlenmiş durumda.Bu alanı şehrin hizmetine sunmak lazımdır.
Belediyeye sağlık müdürü olarak yıllarca hizmet etmiş merhum Dr.İbrahim Sağır’ın üstün gayretleri ile yaptırılan bu binaya ve ilgili alana bence yeni bir şekil vermek zamanı gelmiştir.
Şimdiden ilgililerin bazılarının sözlerini duyar gibiyim. Efendim bu bina hastaneden başka amaçla kullanılamaz.Bu durum aslında bir avantajdır.
Birinci çözüm yolu olarak şehrin merkezindeki yeşil alanda geçici olarak görev yapan “Belediye Polikliniği”ni oraya taşıyabilirsiniz. Veya ikinci çözüm yolu olarak özel sektör veya devlet ile yeni bir oluşum yaparak orayı bir “çocuk hastanesi” ne dönüştürebilirsiniz.
Büyükşehir belediyemize bağlı “Sağlık A.Ş” bu proje için yeni ortaklar bularak ek finansman sağlayabilir.Buna şehrin merkezinden uzaklaşılıyor diye bazıları karşı çıkacaktır.Ama ne zamana kadar Atatürk Parkı içindeki prefabrik alanda kalabilirsiniz.
Ama buna da bazıları mazeret bulabilir. Orayı araziye çevirip satsak ne iyi olur diye.Bence buna şehrin “ortak aklı” karar vermelidir. Belediyecilik felsefesinin her şeyi satmaya dönük bir “kasaba tüccarı” anlayışından yenilikçi ve sürekli katma değer yaratmaya uğraşan “çağdaş bir sosyal belediyecilik “ anlayışına dayanası gerekir.
Bulana giden yolların modernleşmesi ve Yenikent’e ve Kaynarca’ya ulaşan güzegahın üzerinde bulunması nedeni ile bence ulaşım sıkıntısı yaşanmayacaktır.Şehrin kuzeye doğru genişlediğini düşünürsek planlama hedeflerinden sapılmamış olacaktır.
Ayrıca işin bir de “ahde vefa” boyutu bulunuyor. Dr. İbrahim Sağır’ın ideallerine ve değerli işadamı merhum Ahmet Akkoç’un katkılarına karşı vefalı olunmalıdır. Yeni proje tasarımında her noktayı dikkate alan bir ortak çözüm bulunabilir.
Bence belediyemiz yeni hayırseverler bularak ta bu projeyi tamamlayabilir.Yapılacak diğer tesislere de yeni hayırseverlerin isimleri verilerek “imece” usulü ile şehrimize modern bir sağlık tesisi daha kazandırılabilir.
Bence önemli olan zaman tünelinde geçmişi hatırlayarak geleceğe bakabilmektir.Belediye artık bir “öğrenen örgüt” olmayı başarmalıdır.Her yönetim değişiminde yaz boz tahtasına çevrilen bir yönetimden vazgeçilmelidir.
Belediyenin uzun vadeli stratejik planları güncelleştirilmeli, kesinlikle uygulanmalı ve gerçekleşen performans mutlaka ölçülmelidir. Meydana gelen sapmalar alınacak yeni önlemlerle düzeltilmeli ve gelecek belediye yönetimlerine bu “yaşayan planlar” bırakılmalıdır.
Ortak akıl ve ortak girişim başarı için elzemdir. Konuşmak kadar tarafları dinleyebilmek ve ortak çözümlerle bulunacak sonuçları iyi veya kötü paylaşabilmekte önemlidir.